Bunny it up girls!

En stor trend i vår är stora rosetter, sjalar, "bunny-ears", diadem, hattar och hårband. Jag som älskar 80-talet tänker ju direkt på Madonna! Bli inspirerade av de här fina bilderna!






Loves it :)
Puss darlings

VOGUE NIPPON

Konichiwa darlings! Japanska Vogue har gjort en fantastisk editorial med Sövle Sundsbö! Eftersom mitt namn betyder "lite duva" på flamlänska så jag har alltid tyckt om duvor (kanske inte stadsduvorna i Paris, mer typ vita fredsduvor eller vita bibliska duvor med olivkvistar. Ni vet vad jag menar haha).

De här bilderna är otroligt vackra! Enjoy bb's!





キス
kisu



ACNE

ACNE har typ alltid snygga saker! Jag tycker väldigt mycket om deras swimwear kollektion. Enkelt, svart och skitsnyggt.
Hittade även lite andra fina saker i deras vårkollektion! Hur kan det alltid vara lika snyggt? Gud vad duktiga de är! Man kan verkligen vara stolt över våra svenska märke. ACNE håller just nu på att öppna en cool i butik i fabulous Antwerpen, en av mina favoritstäder för shopping. Go ACNE go!





Heja Svergie!
Puss

Elvis barnbarn

Coola Riley Keough är med i aprilnumret av Dazed & Confused. Sjukt snyggt reportage! Älskar make-upen och håret!
Är hon inte så snygg att man svimmar? Typ.





Oh la la Riley!
Puss

Aimee's fantasibröllop

Min vän Aimee är färgstark, cool och motsatsen till less-is-more! Jag vill ge henne en riktigt vacker klänning, men ingen mesig maräng. Jag har valt klänningar från Marchesa, för let's face it, allt de gör är fa-bu-lous!

Aimee's klänning:


Draperingarna kommer framhäva hennes kurvor och silver är jättefint till hennes blonda hår.

Hennes brudtärnor kommer självklart ha fantastiska klänningar, i svart, vitt och metallic. Riktiga femme fatales!




Aimee skor måste vara rockiga och coola. Hon får ett par Yves Saint Laurent stilettos!

Smyckena har jag valt från coola Tom Binns! Hon behöver inget halsband för klänningen har mycket detaljer, men hon ska ha massa armband!



Alla älskar väl rosa? Alla borde det för det är världens finaste färg! Blommorna ska självklart vara rosa!

Orkidéer och rosor i olika rosa toner, men lite lila inslag!



Festen skulle varit på något annorlunda ställe, till exempel Glyptoteket i Köpenhamn. Väldigt fint med fontäner, statyer, palmer och vackert glastak. Självklart serveras rosa champagne, ostron och en chokladfontän. I taket hänger vi upp kristallkronor!






Witchery

Witchery's herrkollektion 2010 är fab! Jag älskar stylingen och frisyrerna på bilderna. Dandy-classic-60s-preppy-lovely.

Killar, bli inspirerade!






Hårtrender våren 2010

Hej alla glada!

Har kollat in vårens hårtrender. Som vanligt är det massa olika trender som gäller, men jag har valt ut de mest dominanta. Jag tycker inte hårtrender ska följas slaviskt, för alla passar verkligen inte i t ex en androgyn backslick! Men det är alltid kul att inspireras.

En stor trend i vår är flätan. Finns i massa olika utföranden, både vanlig, lös på sidan eller en fiskbensfläta.



Knutar som klassiska Chignons varvas med ballerinafrisyrer och avancerade uppflätade uppsättningar. Jag älskar knuten mitt uppe på huvudet, med mycket volym i. Ska inte vara för mycket "Britney-tofs".





Mjuka lockar gäller istället för de hårda, stylade Jessic Simpson "Hollywood-glam" lockarna som har dominerat länge. Antingen väldigt feminina, nästan 40-tals inspirerade eller långt 70-tals hår med slarviga, mjuka lockar.





Wet-look is back! Både som en androgyn, Dandy-look, och en lång frisyr. Kan vara på sidorna eller i benan. En något svårburen trend, men väldigt effektfull! Blir mycket fin i editorials.




Korta frisyrer är alltid fint! Mycket långa svepande luggar. Pixie och bob-frisyer som vi har sett på massa kändisar hänger kvar. Mycket snack om "the short black hairstyle" som blev modern mycket tack vare modellen Agyness Deyn.







Vad gäller färger tycker jag först och främst att man ska ha en man passar i, och inte bara tänka på vad som är trendigt just nu. Som Coco Chanel sa: "Fashion fades, only style remains the same".

Här får ni huvudtrenderna!

Mega-Blont! Love love love! Har nog blondorexi..



Honungs-blond, golden-blonde. Varmare variant!



Redhead! Fint med rött hår! Speciellt med blåa eller gröna ögon. Kolla bara Lily Cole!






Svart är alltid coolt, men alla kan inte ha det. Jag passar inte i det, även om jag tycker det är sjukt snyggt. Men om man är lite solbränd eller sminkar sig mycket kan man komma undan med det!





Enjoy!
Puss

Guido Palau

En av världens mest konceptuella hårstylister är Guido. Han sammarbetar ofta med fotografen Steven Meisel och arbetar mycket fanska, italienska och brittiska Vogue. Just nu arbetar han som creative adviser åt Redken och stylar många modevisningar.

Jag tycker om sättet han behandlar hår. Han förändrar hela texturen och skulpterar upp former.









Han måste älska sin tuperingskam! Lovely eller hur?
Kanske ska ha en fyrkantig frisyr ikväll? Vad säger du Aimee?

Puss D

Philippe Roucou

Polaroidscarfes? Ja tack! Sjukt snygg idé!

http://www.fashionising.com/clothing/b--Philippe-Roucou-makes-cool-polaroid-scarves-3429.html




Puss

Sölve Sunsbö

En fantastisk fotograf (och landsman!) är norske Sölve Sundsbö. Han bor i London och har fotograferat för bland andra ID Magazine, Dazed & Confused, Vogue Italia, Another Magazine, Numéro och många fler! Jag älskar hans bilder och sättet han experimenterar på. Jag har valt ut några av mina favoritbilder ni kan bli inspirerade av.












Nu ska jag förbereda min Barbiefest! Jag ska ha kaftan och tigerörhängen. Crazy-Barbie!

Puss puss fashionlovers


Gemma Slack

Coola Gemma Slack har tidigigare arbetat för Gareth Pugh (som jag har bloggat om tidigare) men nu har hon kommit ut med en egen kollektion! Det är så snyggt att jag nästan svimmar. FAB!







Ooooooh!
Puss

BabyFashion

Känns det inte som en babyboom 2009/2010? Så många jag känner får barn just nu!

Jag stylar ju även bebisar så jag har kollat runt på babykläder. Här är några av mina favoriter!

Little Marc Jacobs (naw!)






Baby Dior






Petit Bateau






Så himla gulliga :)
Puss

ACNE/LANVIN 2010

Svenska coola ACNE har gjort ett samarbete med franska, chica Lanvin. Jag tycker kollektionen är riktigt fin, jag slutar aldrig förvånas att designerna kan göra så mycket nytt och fint med denim. Draperingarna är F-A-B-U-L-O-U-S!

Kolla själva mina darlings!





Oh my!
Puss


Another Magazine

Coola magasinet Another Magazine har gjort en fantastisk editorial med stylisten Panos Yiapanis och fotografen Willy Vanderperre. Sjukt snyggt och väldigt inspirerande.






Nagellack

Jag älskar att köpa nagellack! Det kan "make or brake" en outfit om du frågar mig. Jag har valt ut mina favoriter i vår. Både starka somriga färger och dova, grå nudetoner gäller just nu.

Chanel har alltid fantastiska färger. Storsäljaren Jade är väldigt vårig, och Dragon älskar jag!




OPI har en fantastiskt fin knallorange som heter "The tasmanian devil made me do it". Är det inte fab?



Sparkle and Fade, mitt favvomärke, har en snygg grå som jag älskar!



Dior har många fina! Jag gillar speciellt Porcelain, för en nudelook.


Färgen Poppy är också rolig!



Rockigt från Glitter

Gitter's nya kollektion är snygg i vår. Den går i svart, guld och mörkblått. Jag gillar speciellt ringarna!
Delish!








Puss

Hot Mammi!

Min mamma är jazzsångerska, totally fab! Nu har min syster lagt upp henne på Myspace.
Check it out darlings!



http://www.myspace.com/metterongved

Puss D


Too Faced



Too Faced är ett riktigt coolt make-up märke. Jag upptäckte det för flera år sen när jag var inne på lip-plumpers. (Testade många roliga metoder med Aimee.. hahaha) Too Faced är en av de som verkligen funkar! På mig som egentligen inte behöver det såg det rätt extremt ut, men jag gillade det! Lite Pamela Andersson effekt ;) Det som en plumper oftast gör är att reta huden och på så sätt få upp blodcirkulationen. Det kan vara allt från chili- till pepparmyntextrakt, det kan vara starkt och vissa väldigt känsliga personer kan få allergiska reaktioner.

Här är Too Faced's Lip Injection. Work it!

Too Faced har väldigt fina make-up kit, något jag alltid har älskat. Även om jag har ton med smink, vill jag ändå alltid köpa kit, till och med de från typ Viva la Diva haha!




Ge mig ge mig ge mig!
Puss

Patrica Field

Coola stylisten Patricia Field ligger bakom stylingen på Sex and the City! Jag älskar hennes coola stil och kollar ofta in hennes site och webshop för inspiration. http://www.patriciafield.com 

Jag älskar 80-talet med more-is-more tänk! Kolla in de här vackra skapelserna!






Inget för den som gillar bonderomantik och 10 nyanser av brun a la Helsingborgsstek ;)
Loves it!
Puss

Ellen von Untwerth

Fina fotografen Ellen von Untwerth's fina editorial får mig att längta efter våren! Blommigt, flickigt, feminint, färgglatt vill jag ha! Enjoy!







Oh, so lovely :)
Puss

Urban Decay

Måste passa på att tipsa om mina favorit glittereyeliner! Har provat många olika eftersom glitter är så himla fab ;) men Urban Decay är min favorit än så länge! Det blir bra direkt, man behöver inte kladda på massa lager. Ett super partytips! Jag har den bronsfärgade som är fint till blå ögon och en grön. Jag älskar de båda två! Ett fint sätt att använda de är att bara lägga en linje under ögat, ungefär som Chanel har haft några visningar!



Här är Urban Decays fina eyeliners!





Glam it up bb's!
Puss

Shu Uemura

Ett av mina favvomärken! Jag älskar att använda lösögonfransar. Både fina, diskreta på bröllop, och galna drag-queen fransar på photoshoots. Shu Uemura har fantastiska! Kolla in här!
Love, love, love it!


'

Amazing, n'est pas?
Puss



Evas bröllop!

Tänkte göra mitt fantasibröllop till min fina vän Eva! Hennes klänning ska självklart komma från Marchesa. Det är ett av hennes favoritmärken och de har helt fab klänningar!

Här är klänningen jag hade valt! Jag tycker Eva påminner om en grekisk gudinna så hennes klänning skulle vara inspirerad av det!



Tärnorna skulle bära olika klänningar, men i samma stil. Det värsta jag vet är fula, 90-tals klänningar till tärnorna. Dessutom är det elakt att tvinga i sina stackars vänner i hemska kreationer!




Blommorna tycker jag är något av det viktigaste på ett bröllop! Jag hade valt massa olika vita till Eva. Brudt'rnorna hade fått varsin liten rosbukett!





Smyckena hade gått igen i det grekiska temat! Duktiga grekiska designern Sophia Kokosalaki har gjort vackra amrband i rött guld, perfekt till Evas blå ögon.


Jag hade även velat blinga till henne med extremt piffiga armband från Hervé Van Der Straeten!

Skorna är verkligen superviktigt, eftersom Eva är skodesigner. Jag har en känlsa av att hon skulle ha en stark åsikt :)
Jag väljer sjukt höga och delish (i min fantasi behöver inte Eva gå någonstans) Louboutains!



I hennes hår skulle jag ha fäst ett vacker Chanel vintage smycke.



Åh vad fint det skulle vara!!
Puss på er!



Fashion for the boys!

Kollade in Kanye West's blogg och hittade som vanligt sjukt snygga grejer! Kanye är alltid fab och alltid dramaqueen. Loves it! Han har otroligt cool stil och säger precis vad han tycker. Det är sjukt roligt när får "fits" på MVA och blir förbannad, både när han inte vinner, när han vinner och när någon annan vinner. Det borde helt enkelt finnas ett Kanye Music Awards! Jag håller faktiskt alltid med honom, så jag hade kollat..

Kolla in dessa sjukt snygga nitskorna! Come on boys, köp dem! Louboutain


Coolaste magväskan. Ever. Walter Van Beirendonck


Enkla men assnygga sneakers! Common Projects

Alla måste nån gång "be wearin' ma leather". Balmain



Jag tror inte ni vågar!
Puss D

Världens snyggaste skor!

OMG OMG OMG
Alexander Wang's klackar är så snygga att jag inte vet vad jag ska skriva.. Händer inte ofta!


Vårens väskor är LO-VE-LY

Jag älskar väskor (som alla vettiga människor med stil) och är lika glad varje säsong över att få se nyheterna! Jag har valt ut mina favvos till sommaren, titta och njut ya'll :)

Chanel, abolutely fabulous, comme d'habitude!




Fendi, om Askungens sko var en väska, och totally awesome, skulle den se ut så här.




Marc Jacobs är som alltid rockig och cool. Lite Indian goes glam!



Prada har även de hakat på glas/transparans trenden. Elegant.



Givenchy är alltid lite stramt, stilrent och snyggt!




Versace är som vanligt minimalistiska och stilrena.. NOT! And I love it!




Sonia Rykiels fina nitväska rocks my heart




Ladies Day

Ska upp på en rolig (I hope) mässa i Kungsbacka i helgen. På lördag mellan 11-17 på Din Bil i Kungsbacka kommer det vimla massa fabulous damer! Jag och Aimee ska sälja make-up och promota "Relax where you are", vårt spa-projekt. Om någon har vägarna förbi, man vet ju aldrig, så kom förbi :) Där ska finnas smycken, kläder, make-up, skönhetsprodukter, mat, trädgård och modevisning. Allt en kvinna vill ha! Man kommer också få massa goodiebags.. Me like!


Gå in på http://www.makeitagneta.se/ för mer info!

Puss mina darlings

The genious that is McQueen

Något jag verkligen uppskattar är snygga annonser. Ett av mina favoritmärken är ju som sagt Alexander McQueen :(
Kommer att sakna allt med hans fantastiska modehus! Här har jag valt ut mina favoritannonser. Är de inte fantastiskt vackra?










MIU MIU s/s 2010

Jag är helt förälskad i Miu Miu's vår/sommar kollektion. Den är som vanligt ungdomlig, rolig och cool, man blir glad av den! Glam, hippie, 70-tal, rock, flickiga puffärmar, glitter, lager på lager, fina mönster och mixade material, allt jag älskar! Solglasögonen, väskorna och skorna är som vanligt fab, och annonserna delish! Kolla och bli inspirerade!













Oh so pretty!

Sunglasses

Vårens solglasögonhar kommit! Kolla in de här från franska "Waiting for the sun", med bågar helt gjorda i trä.
Sjukt coola, n'est pas?






Några andra riktigt fina i år är från Louis Vuitton! Jag vill ha alla, alla, alla!



Ut i solen och stek nu mina darlings!

Puss D

Ida's bröllop!

Igår var vi hos floristen Stina Andersson på Blomsterhallen! Vi har kommit överens om vilka slags rosor vi ska ha. I Idas bukett blir det den djupröda rosen Passion, och brudnäbbarna ska ha varsin Grand Prix ros. Idas bukett ska vara en så kallad kompakt rosbukett och tärnorna ska ha en enkel röd ros lindad med gräddvitt sidenband. Kommer bli så fint!



Jag älskar verkligen bröllop! Allt är roligt! Vi var inne på Anina och beställde en liten, söt tiara med pärlor och strass. Tårtan har vi tänkt i 4 våningar, gräddvit marsipan med mörkröda rosor som faller ner längs ena sidan. Klassiskt, romantiskt precis som vårt tema är!




Till dukningen letar vi nu efter små silvervaser. Vi ska till Ullared och kolla (jag har ALDRIG varit där, exciting!!) efter dukar, ljus och pynt. Om vi hittar vill vi även ha silverkandelabrar och kristallkronor. Jag ska bara komma på hur man kan hänga upp det i taket, där är typ 4 meters takhöjd.. Men man kan väl drömma?

Disney Couture

Disney Couture har kommit med en ny kollektion inspirerade av Tim Burton's Alice i underlandet. Jag tycker smyckena är otroligt söta och fantasifulla!



















S/S 2010 haute-couture trends

Ta på dig en hatt, rosett eller en massa tyll på huvudet i vår! I alla fall om man tittar på visningarna. Här får ni lite inspiration.

Chanel har sötaste hårstylingen någonsin!



Givenchy fäster blommor och konstverk i håret. Vackert!



Dior har skira sommarhattar och rockiga cirkushattar



Givenchy har också coola hattar i svart och vitt

Hedi Slimane

Hedi Slimane jobbade hos Dior mellan åren 2000-2007, där han fullkomligt förnyade Dior Homme. Stilen kan beskrivas som androgyn, minimal och slimmad. Den superstajta kostymen, spetsiga lackskorna och annorlunda materialen är några av hans kännetecken.




Sedan han slutade dör Dior 2007 har han hållt på mycket med fotografi! Jag gillar verkligen hans bilder, de är enkla och snygga, mycket och lite på samma gång. Hans kompositioner är perfekta! Han kan ta en bild på vad som helst och få det att se vackert eller intressant ut. Här är några av mina favoritbilder!










Barbie loves Louboutain

Alla vet väl vid det här laget vem Christian Louboutain är? En av världens främsta skodesigners har gjort ett très chic sammarbete med Barbie. Jag blir lika exalterad som när jag fick 90-tals Barbien med våfflat hår ner till anklarna, trikå-klänning och rosa plastörhängen! Dockorna kommer i supersöta boxar, och det finns till och med små skokartonger till.

Är de inte underbara?




Fashion Icon: Björk

En av mina största idoler har alltid varit Björk! Både hennes musik, vackra videos och hennes stil är otroligt inspirerande. Med varje ny skiva kommer en ny stil, något jag verkligen gillar. Starka koncept är sjukt coolt, och Björk hittar alltid en ny stil som går hand i hand med hennes musik. Det är något jag verkligen skulle vilja jobba mer med, styla artister!

Kolla in fina Björk!








Jag har stylat producenten och artisten Majiker (Matthew Kerr) i Paris för hans skiva "Body Piano Machine". Vi jobbade med färgerna rött, blått och grönt, som var skivans konceptfärg, till Matthews make-up. Till kläderna valde vi svart/vit, enkelt och klassiskt.





Vårens Make-up

Pastell, pastell, pastell! Våren kommer och med den söta, pigga, friska pasteller. En stor trendsetter är som vanligt Dior's Pret-a-porter ch haute couture visningar i Paris. Det är supergrymma make-up artisten Pat MacGrath, en av mina absoluta favoriter! Hon sminkar på visningar till många olika designers varje säsong, och brukar kallas den mest inflytelserika make-up artisten i världen just nu.

Kolla in hennes fina 50- och 60-tals inspirerade make-up från catwalken, S/S2010 pret-a-porter och haute couture!




Pat MacGrath till höger!

Andra vackra sminkningar hon har gjort till Dior's visningar!






Är hon inte fantastisk?





Sweet and Tender

I Helsingborg ligger fina butiken Sweet and Tender! Ola, ägaren, har valt ut riktigt snygga märken som du inte hittar nån annanstans i stan! Jag har köpt mycket presenter till min lillebror där. Kolla in hemsidan! http://www.sweetandtender.com/
Bland märkena finns Ben Sherman, Merc, Stone Island, CP Company och många fler. Här är mina favvos!

Fin hoodie från fina Hummel!



De har även den klassiska Baracuta jackan. Köp den boys!



Human Scales skinnjacka. Loves it!



Skitsnygg duffel från Gloverall!








Oscarskvällen!

Som ni alla vet (i hope) var det tid för the Academy Awards igår! Väldigt fab red carpet! Designerna slåss om att få klä kändisarna. Detta är sjukt bra gratis (typ) publicitet för modehusen. Jag har kollat in klänningarna nu och valt ut mina favoriter. Jag gillar lite annorlunda klänningar, gärna med lite vintagekänsla. "Maränger" är det få som klarar bära upp, och det känns ärligt talat lite early 2000's. Enjoy bb's!



Ellie Saab! Fab!



Boho-chic goes 70's glam goes 60's hair. Fint!



Cool Dries van Noten klänning.



Klassisk svart-vit Chanel i uppdaterad skärning.



Ännu en Chanel! Så vacker!



Underklädes trenden hänger kvar, med korsettliknande överdelar och lätta, transparanta tyger. jag älskar den här klänningen!



Fin vintagekänsla!






Happy International Womens Day Ladies!

Idag är ju årets bästa dag, Internationella Kvinnodagen! Woho!
Tänkte fira genom att visa några av mina favvokvinnor. Voila!



Joanna Newsom                                         



Madonna



Patti Smith                                                            



Marilyn Monroe



Herta Muller



Bat for lashes



Anna Wintour



Miuccia Prada



Coco Chanel



Debbie Harry



M.i.a



Wendy O Williams



Linda Skugge



Karin Drejer



Juliette Lewis



Oprah



Joyce Carol Oates



Beyonce



Robyn





Gareth Pugh

En av mina favoritdesigners är engelska Gareth Pugh. Han har som många andra underbara designers gått på skolan Central St Martins i London. ( Före detta studenter inkluderar Christopher Kane, Hussein Chalayan, Stella McCartney, Zac Posen, John Galliano och många, många fler.)



Hans avslutningskollektion 2003 blev mycket uppmärksammad, och moderedaktören på tidningen Dazed & Confused valde att sätta en av hans kreationer på omslaget.




Sedan dess har hans vackra plagg prytt många omslag.
Han är känd för sin helt galna stil som kan beskrivas som en blandning av Cybergoth, punk, minimalism, maximalism, futurism och haute couture. Han leker med former och proportioner och har plagg som är uppblåsbara, böjbara och ibland stenhårda. Superinspirerande!





I modevärlden är det många som får inspiration av Pughs fina kläder. Han syns ofta i tidningar som ID Magazine, S Magazine och POP. Det finns hur många coola editorials som helst med hans plagg, men jag har valt ut min favorit! Han har gjort skitnygga bilder tillsammans med fotografen Nick Knight för Dazed & Confused. Knight använder mycket effekter och photoshop för att skapa coola världar till sina photoshoots. Han har bland annat gjort Gwen Stefanis skiva Love Angel Music Baby. Det här projektet kallades "Elevation" och var med i tidningen i september 2008. Stilen på modellen Abbey Lee's hår och make-up skulle vara "warrior swamp girl". Knight's inspiration var att blanda Pughs otroligt rigida och skulpturala plagg med något väldigt mjukt, vått och organiskt. Väldigt vacker kontrast tycker jag!




Paris je t'aime!

Jag studerade till stylist på Istituto Marangoni i Paris under tre år. Det var det bästa jag har gjort i hela mitt liv. Paris är en fantastisk stad att bo i! Jag blev så otroligt inspirerad av att bo där under mina tre år, allt är vackert, från kakor, byggnader och parker till floden Seine och alla chica fransyskor. De är de tuffaste tanterna i världen! Samtidigt som de har en perfekt make-up, vacker klänning och en klassisk svinrygg är de livsfarliga. You don't mess with a french lady!


Här är en underbar Chanel annons från 1991! Fab!



Den franska stilen tycker jag är chic och självsäker. Tjejerna kör ofta sin egen stil som de verkligen passar i och följer inte trender slaviskt. De inser att inte alla passar i allt utan plockar det de verkligen är snygga i. Det tycker jag är underbart! Man ska känna sig själv och veta vad man passar i, vilka snitt och vilka färger som är mest smickrande. En smart konsument gör inte galna impulsköp! (Även om vi alla kan köpa sjukt opassande plagg under rean, jag tror det är adrenalinet som förblindar oss tillfälligt) Här får ni lite vackra Parisbilder att inspireras av! C'est chic!


Bröllop

Jag håller på och kordinerar ett sommarbröllop i Ramlösaparken. Det är min barndomsvän som ska gifta sig, så det känns jättekul! Speciellt eftersom det är i parken där vi har lekt som ceremonin ska vara, och festen i samma lokal som vi alltid gick på disco i när vi var små, 20 meter från mitt barndomshem. Ceremonin ska vara utomhus i paviljong nere i dalen. Vackert va?



Lokalen är inte jätterolig, så jag ska pimpa den med massa vitt tyg och mörkröda rosor. Vi ska ha små silvervaser med 3 mörka rosor i varje, och en lång murgröna som löper i mitten av bordet.



Temat Ida vill ha är klassiskt och romantiskt, och hon har valt färgerna vitt, silver och mörkrött. Jag har gjort några moodboards till henne med inspiration för dukning och brudbukett. Det viktigaste för mig är att verkligen förstå vad hon vill ha och att hon blir supernöjd. Även om det är en detalj jag inte gillar, så är det hennes stora dag! Men jag och Ida förstår varandra och har hittat en stil vi båda är nöjda med. Hennes bukett ska vara klassisk.



Jag har gjort några dukningar i photoshop, bara för att visa Ida olika idéer.



Ida hade ett önskemål om strassstenar på bordet. Vi vill ha en vit duk och vitt porslin. Elegant och romantiskt är temat. Samma gäller klänning, smink, hår och accessoarer. Det kommer bli så fint!




Alexander McQueen

En av mina största inspirationskällor, Alexander McQueen, gick bort för ett litet tag sen. På hans hemsida har de nu gjort en jättefin tribute, kolla in http://www.alexandermcqueen.com/int/en/corporate/archive2010_amq.aspx .
Hans catwalks har revolutionerat modevärlden! Han har gjort allt från vackra hologram till sopberg och interaktiva robotar. Men framförallt, har han alltid gjort fantastiskt mode. Vackert, galet, hårt, skirt, fult, coolt, retro, futuristiskt, fint, kreativt, enkelt, svårt.. Simply fab! Titta bara på några av mina favorit kreationer.










Resort Collections

Varje år visar många fab designers en Resort Collection. En Resort Collection tas fram för de som ska semestra på ett varmt ställe på vintern. Då vill man ju inte springa runt i förra säsongens sommarkläder, så då tar de fram en kollektion som har lite element från höstens mode, och ger en liten sneak peek på det som ska komma till våren. Sjukt lyxigt problem när man sitter på sin paradis-ö och inte vill bli sedd i förra årets baddräkt! Fantastiskt!

Den snyggaste i år tyckte jag kom från Sonia Rykiel. De har en snygg blandning mellan garçon manqué (tomboy) och paris-chic med superflickiga klänningar. Jag skulle vilja ha typ hela kollektionen!




Bobo-chic

När solen är framme börjar jag redan tänka på sommarmodet! Bohemisk hippie-stil funkar nästan varje sommar. Alla vill väl uppleva en "summer of love"! Jag brukar hitta mycket fint i vintagebutiker och på loppisar, men även på Top Shop och Urban Outfitters. Speciellt UO har en väldigt bohemisk, amerikansk "california-style". De säljer även mitt favorit nagellack, Sparkle and Fade. De har de coolaste nyanserna. Har köpt betonggrå, körsbärsröd och "neonaprikos" denna våren. Loves it! Här får ni ett litet kollage!

Puss D

Second-Hand fynd

Var på Loppen i Höganäs med en väninna och shoppade. Helt sjukt vilka fynd man kan göra!
Köpte tre klänningar som jag ska sy om, samt helt galna LP's från 70-talet som jag ska ha på väggen.
Bland annat en kristen dansk kör, deras skiva heter JOY! JOY! You gotta love it!



Ikväll ska vi sy om klänningarna. Jag köpte de bara för deras fina mönster. Tänk "sekreterare-40-tal-superkvinnligt".
Jag älskar den stilen tillsammans med läder och spets.
Ska sy denna med puffärm och markerad midja.


Lite inspirationsbilder från modemagazin.










Att matcha



Dagens inspiation:
Gör ofta små kollage som jag sätter upp på min anslagstavla. Idag gäller brända toner, kalla kontraster, smutsrosa och elfenben.

Relax where you are, vårt spa kommer till dig

Ett av alla mina projekt för tillfället är vårt spa-projekt! Vi har ett helutrustat skönhetscenter som kan komma till ni är.
Till exempel företag som ska ha kick-off, möhippor eller tjejkvällar. Vi kan erbjuda allt från ansiktsbehandlingar, massage och manikyr till make-up rådgivning, hårstyling och färg- och stilanalys!



Ni kolla på min hemsida www.dyvecke.com och klicka er fram till Relax where you are för mer info.

Äntligen en blogg!

Har nu skapat en blogg där jag kommer skriva om mode och skönhet.
Jag jobbar i Helsingborg med omnejd som make-up artist, stylist och bröllopskordinator.
Välkomna till min blogg!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0